Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța a făcut primii pași în conturarea profilului unei viitoare investiții pe strada Soveja intersecție cu strada Ștefăniță Vodă – Bazarul Ștefăniță Vodă. Zilele trecute au fost finalizate documentaţia cadastrală şi intabularea, fiind depusă totodată cererea pentru emiterea certificatului de urbanism, în vederea desființării structurii.

Pentru a-i consulta pe toți cei interesați, RAEDPP a creat un chestionar online, care poate fi completat accesând site-ul www.raedpp-constanta.ro . De asemenea, exemplare tipărite ale chestionarului pot fi solicitate de către orice cetățean interesat, la sediul Regiei din b-dul Tomis nr. 101, etaj 1 – Registratură. În urma rezultatelor chestionarului, Regia va propune Autorității tutelare lansarea în dezbatere publică a unui proiect prin care se va realiza cea mai bună investiție pentru comunitate, care să poată duce la creșterea calității vieții locuitorilor din cartierele învecinate.

În prezent spațiile clădirii sunt insalubre, RAEDPP Constanța aflându-se în imposibilitatea de a încheia contracte pentru desfășurarea de activități economice din cauza stadiului avansat de deteriorare în care se află. Regia a procedat în luna august 2021 la protejarea cu mesh-uri perimetrale a imobilului, după ce în septembrie 2020, contractele de asociere încheiate de Regie cu agenții economici care își desfășurau activitatea în incintă au încetat prin ajungere la termen.

Bazarul Ștefăniță Vodă a fost edificat pe terenul situat pe strada Soveja – intersecție cu strada Ștefăniță Vodă, în suprafață de 3.350 mp, proprietate a Municipiului Constanța, administrat de RAEDPP Constanța conform HCLM nr. 349/22.06.1995, art. 1, pct. 2, lit. d) și HCLM nr. 52/05.03.1996, art. 1, inventariat în domeniul privat al Municipiului Constanța în baza HCLM 598/22.10.2008.